Steun UNICEF met Page toiletpapier

Het Toilets Change Lives programma

Help je ons mee om samen met UNICEF 45.000 kinderen in Angola een schoon en veilig toilet te geven?

Zo help je mee

Koop de komende weken je Page Origineel Schoon toiletpapier! Van elke verkochte actieverpakking Page Original 8 rol toiletpapier gaat 25 cent naar UNICEF. In totaal proberen we zo €100.000,- te doneren.

Waarom doet Page dit?

Het is moeilijk voor te stellen dat 1 op de 3 mensen niet kan beschikken over een schoon en veilig toilet. En vandaag de dag zijn er bovendien nog altijd miljoenen kinderen wereldwijd die niet over schoon drinkwater beschikken. Iedere dag sterven meer dan 800 kinderen onder de 5 jaar aan ziekten die voorkomen kunnen worden door schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Onveilig water en slechte/onvoldoende sanitaire voorzieningen hebben niet alleen een uitwerking op de waardigheid van mensen, maar dragen ook bij aan de verspreiding van ernstige ziekten die levensbedreigend zijn voor kinderen en hun families.

Ieder kind hoort te kunnen beschikken over schoon water en veilige sanitaire voorzieningen. Page en UNICEF werken met elkaar samen om fondsen te werven en dit doel voor veel meer kinderen in Angola en Zuid-Afrika waarheid te laten worden.

Het nieuwe samenwerkingsverband helpt UNICEF duizenden kinderen op scholen in Zuid-Afrika schoon water en veilige, goede sanitaire voorzieningen te bieden en gemeenschappen in Angola de middelen aan te reiken toiletten te bouwen, te gebruiken en te onderhouden.

Heeft Page al eerder samengewerkt met UNICEF?

Ja, ook in 2016 heeft Page een donatie gedaan aan UNICEF van €100.000,- voor deze goede doelen. Tevens werkt Kimberly-Clark al sinds 2001 met UNICEF samen.

Daarnaast heeft Kimberly-Clark in het kader van haar 30 dagen durende Global Hand Washing-programma ook andere UNICEF-initiatieven op het gebied van water, sanitaire voorzieningen en hygiëne ondersteund.

“Samen met Kimberly-Clark willen we de toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen verbeteren.

Kimberly-Clark en UNICEF werken samen met 190 Zuid-Afrikaanse scholen. Hier trainen we docenten en leerlingen om de handen te wassen en om goede hygiënische gewoontes na te leven. Daarnaast trainen we het betrokken personeel om de sanitaire voorzieningen te reiningen en onderhouden en voorzien we scholen van drinkkranen.  

Het UNICEF WASH-programma, biedt een duurzame aanpak tegen wildpoepen, verbetert de toegang tot sanitaire voorzieningen en stimuleert handen wassen met zeep en goede hygiënische gewoontes.”

Carine Munting
Partnerships Manager
UNICEF Zuid-Afrika

Logo FSC
Volg ons op
Cookie-instellingen